Så søndagens kage blev:
Gammeldags rabarberkage med flødeskum.
500 g rabarber
175 g sukker
Smør til formen
Dej:
4 æg
100 g sukker
2 tsk vanilliesukker
100 g smeltet, afkølet smør
200 g mel
pynt:
2,5 dl piskefløde
Skyld rabarberne og skær dem i små stykker. Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg over svag varme i 15 min. Vend lidt rundt.
Dej: Rør æg, sukker og vanilliesukker til en luftig masse. Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremer masse. Pisk smørret i. Sigt melet i og vend forsigtigt melet i med en dejskraber. Kom halvdelen af dejen i den smurte springform (23 cm.). Fordel rabarber stykkerne over og hæld resten af dejen på. Drys sukker på overfladen og bag på nederste rille ved 200 grader í ca. 35 min.
Pisk fløden, pynt den kolde kage eller server til hvis kagen er lun.
Uhl... Smager godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv af hjertens lyst, jeg elsker kommentarer. :D