søndag den 19. juni 2011

Jordbærkage.



Der var godt 1,5kg. Jordbær i haven i dag.





En kage skulle der til.
Så Frederik og jeg gik igang, opskriften er en jeg har fra en gammel ven inde.





Bund:
4 æggeblommer
1 kop sukker
75 g smeltet margarine
1 kop mel
2,5 tsk bagepulver
4 spsk. Mælk

Marengs:
4 æggehvider
1,5 kop sukker.

Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Mælk og margarine røres i.
Sigt mel og bagepulver, og vend det i dejen.

Smør formen drys et tyndt lag mel i bunden. (jeg har brugt en stor rund springform 30 cm i diameter. Oprindeligt skal der bages 2 bunde(mindre forme) og fyldet lægges imellem. Jeg synes dog at kagen er finest med fyld på toppen).
Kom dejen i formen og fordel marengsen på toppen.
Marengs:
Pisk hviderne stive, kom sukker i lidt ad gangen.
Bages i forvarmet ovn 180* 35-40 min.
Køl kagen af pynt med flødeskum og jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv af hjertens lyst, jeg elsker kommentarer. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...